Werkwijze van een architect

Zeker als het gaat om het inschakelen van een architect is een klik uitermate belangrijk. De architect moet in staat zijn jouw plannen om te zetten in iets concreets. De architect moet snappen wat jij precies bedoelt. Bovendien hecht je aan eerlijk en helder advies; hij moet aangeven welke eisen en ideeën wel en niet realistisch zijn.

Services

Kenninsmakingsgesprek

Daarom begint de samenwerking met een architect altijd met een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek vertel jij precies wat jij voor ogen hebt. Wat zijn jouw ideeën en wensen precies? Wat verwacht je van een architect. Aan de hand van kennis en ervaring zal de architect een eerste beeld schetsen van hoe hij jouw ideeën ziet en wat wel en niet mogelijk is. Is er een klik, dan zal de architect een eerste concept schets voor je maken. In dat concept zijn jouw ideeën en wensen vertaald in een eerste schets. Het is een eerste gevoel dat de architect heeft bij jouw specifieke wensen. Ook zal dan een eerste raming van de kosten gegeven worden.

Offerte op maat

Vervolgens ga jij samen met de architect kijken naar het concept. Komt dit al voor een groot deel overeen met wat jij in je hoofd hebt, dan ga je het finetunen. Ga je kleine aanpassingen doen en besluit je uiteindelijk of het plan nu concreet gemaakt kan worden in de vorm van een voorlopig ontwerp. Heb jij het gevoel dat dit goed is te doen, dan vraag je de architect om behalve het voorlopig ontwerp ook een offerte op maat te maken.

Realisatie van je droomhuis

Het voorlopig ontwerp maakt je droomhuis ineens tastbaar. De architect zal je met behulp van moderne middelen als 3D en een VR-bril late zien hoe je droomhuis er uiteindelijk uit moet komen te zien. Daarnaast presenteert hij plattegronden, gevelaanzichten en doorsnedes van je woning. Vervolgens is het nog een kwestie van het eens worden over de prijs. Is ook dat in kannen en kruiken, dan kan een begin gemaakt worden met de realisatie van je droomhuis, een traject dat veelal start met het aanvragen van de benodigde vergunningen.