Architect woningbouw

Huis laten ontwerpen

Als je plannen hebt een nieuwe woning te laten bouwen, dan zit die woning al helemaal in je hoofd. Je weet precies hoe jij het precies wilt hebben en waaraan je droomhuis moet voldoen. Nu is het echter nog zaak dat idee in je hoofd te vertalen naar een plan papier, iets waarvoor je een architect woningbouw inschakelt.

Geen geheimen

Voor de ervaren architect woningbouw kent het ontwerpen van een huis amper nog geheimen. Als geen ander is de architect in eerste instantie in staat om goed te luisteren. Te luisteren naar wat jij precies voor ogen hebt. Aan welke materialen je denkt, de stijl van het huis en het gebruik van duurzame materialen. Aan de hand van die gegevens zal de architect woningbouw een eerste (schets) ontwerp maken. Je zult versteld staan van hoe dicht die schets al in de buurt komt bij wat jij in je hoofd hebt.

Praktische zaken rondom het bouwproces

Bij het plan dat van jouw hoofd vertaald is naar papier gaat de architect ook nader in op zaken als vergunningen en doet hij een raming van de kosten. De architect zet niet alleen jouw plannen op papier, maar denkt nadrukkelijk mee. Bijvoorbeeld hoe je duurzaamheid in kunt passen gedurende het bouwproces en vertelt uit ervaring over de valkuilen die zich eventueel voor kunnen doen tijdens het gehele proces. De architect visualiseert dus meer dan alleen jouw wensen, maar gaat nader op praktische zaken rondom de realisatie van de woning.

.

Realistische begroting

Heb jij samen met de architect de puntjes op de i gezet wat betreft de eerste schets, dan zal de architect een realistische begroting maken. Dan ook zie je of je droomhuis in de huidige vorm haalbaar is of niet. Daarbij zal de architect ook steeds advies geven over hoe je kosten kunt besparen en helpen om steeds de juiste keuzes te maken. Een en ander mondt uiteindelijk uit in een definitief ontwerp, een plan van aanpak. Dit definitieve plan krijg je uiteraard voorgeschoteld in 3D vorm, om zo een realistisch beeld te krijgen van het huis waar jij straks in woont.