De schilderstrappen Een echte schilder zweert erbij. Het liefst werkt hij met echte houten trappen. Handig in gebruik en makkelijk te verplaatsen.

Verschillende soorten schilderstrappen

Iedere schilder heeft zo zijn of haar eigen voorkeur als het gaat om welke trap het handigste is. Daarom zijn er verschillende soorten trappen gemaakt:

  • Schilders Werktrap:
  • Dit is een enkele trap. Dat betekent dat de trap vanaf een zijde beklommen kan worden. Hierdoor heb je een lichte trap die je snel kunt verplaatsen. Bij deze trap is het mogelijk om het aan te vullen met een bordes. Dit is een plankje wat je boven op je trap plaats. Hierop plaats je de schilderspullen.
  • Schilders Plateautrap:
  • Deze plateautrap is een enkele trap waarbij de steilen van de trap doorlopen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de trap tot en met de bovenste trede te gebruiken. Door de doorlopende steilen sta je nog wel stevig en veilig. Je bent hiermee in staat om net even iets hoger te kunnen schilderen.
  • Schilders dubbeltrap:
  • De naam geeft het al aan. Deze trap is dubbel uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om de trap aan beide zijden op te lopen. Daarmee heb je het voordeel dat je de trap niet vaak hoeft te verplaatsen en dat scheelt weer tijd. Daarnaast kun je aan met je been aan een zijde en het andere been aan de andere zijde gaan staan. Hierdoor sta je stevig met je benen gespreid zodat je bijvoorbeeld makkelijker boven je hoofd kunt werken. 

Aluminium – of houten schilderstrappen

Dan heb je nog de keuze tussen hout of aluminium. Het grote voordeel van hout is dat het niet afgeeft. Daarnaast voelt het altijd warm aan. Het voordeel van aluminium is dat het materiaal lichter is. Daardoor verplaats je het wat makkelijker. Een professionele schilder heeft het liefst een houten schilderstrap. Als het gaat om de hoogte van de trappen zit er geen verschil in de aluminium of houten variant. Beide zijn vaak in dezelfde hoogte te verkrijgen. 

Koop je schilderstrappen bij Van Eldik Ladders

In Ochten bij Van Eldik Ladders weet je zeker dat je de beste schilderstrap voor jouw klus vindt. Zowel de houten – als aluminium schilderstrappen staan op voorraad. Daarnaast voorzien ze je graag van het beste advies. Heb je misschien speciale wensen voor je trap. Laat het weten, onze vakmensen denken graag met je mee met de beste oplossing voor jouw situatie.