Plankdragers zijn tegenwoordig heel populair in de interieurwereld. Ze brengen een stijlvol en stoer effect in jouw huis en zijn een leuke manier om jouw wanddecoratie te presenteren. Misschien denk je dat plankdragers enkel geschikt zijn voor een industrieel interieur, maar niets is minder waar. Plankdragers zijn veelzijdig en passen in elke stijl. In dit artikel bespreken we vier redenen waarom plankdragers een must-have zijn in jouw woning.

1. Flexibiliteit

Het meest geweldige aan plankendragers is dat ze extreem flexibel zijn. Je kunt ze ophangen waar je maar wil. Het biedt je ook de mogelijkheid om de hoogte van de planken te bepalen, zo hang je de planken op de ideale hoogte op. Hierdoor kun je op elke gewenste plek jouw decoratie presenteren. Ook het gebruik van verschillende materialen, zoals hout of metaal, maakt het flexibel en geeft jou de vrijheid om een stijl te kiezen.

2. Creëer een stijlvolle look

Een tweede reden om te kiezen voor een plankdrager is omdat ze jouw interieur een stijlvolle look geven. Met plankdragers kun je foto’s, planten of kunstwerken op een decoratieve manier tonen. Zo brengt het plankensysteem een bepaalde sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor een donker houten plank met daarop een fotolijstje of bloempot. Het ziet er prachtig uit en brengt karakter in jouw woning.

3. Minder boorgaten in de muur

Een derde reden om voor plankdragers te gaan is vanwege de gemakkelijke installatie. Als je van decoratie houdt en jouw interieur vaak verandert, zijn plankdragers ideaal voor jou. Met plankdragers zijn er namelijk minder gaten in de muur nodig en kan je bovendien gemakkelijker afwisselen. Dit maakt het ideale opberg- en decoratiesysteem.

4. Praktisch en ruimtebesparend

Tot slot is er een belangrijke reden waarom velen plankdragers kiezen: het is praktisch en ruimtebesparend. Wanneer je geen ruimte hebt voor grote kasten of wandmeubels, dan is dit het perfecte alternatief. Een mooie plank met plankdragers kan gebruikt worden voor boeken, accessoires of kleine decoratie en dat alles zonder je hele kamer in te sluiten of te bedekken. Het zorgt voor een ruimtelijk gevoel in huis.

Plankdragers op https://www.handlesandmore.nl/ zijn dus heel veelzijdig. Ze brengen karakter in huis en zorgen voor een flexibele opberg- en presentatiemogelijkheid. De voordelen van planken op deze manier ophangen zijn eindeloos en daarom is het een slimme keuze om ze te integreren in jouw interieur. Of je ze nou ophangt in de woonkamer, slaapkamer, keuken of in een kleine hal, het resultaat zal prachtig zijn.