Schuine ramen kunnen een mooie toevoeging zijn aan een woning, maar het kan een uitdaging zijn om de juiste zonnewering te vinden. Het is belangrijk om de zon buiten te houden om oververhitting te voorkomen en om de levensduur van meubels en stoffen te verlengen. In dit blog bespreken we verschillende opties voor zonnewering voor schuine ramen, waaronder shutters.

 1. Gordijnen
  Gordijnen zijn een klassieke optie voor zonnewering. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Bij schuine ramen kan het wel een uitdaging zijn om de gordijnen op te hangen, omdat je vaak maatwerk nodig hebt. Daarnaast kunnen gordijnen bij schuine ramen minder effectief zijn in het tegenhouden van zonlicht.
 2. Zonwerende folie
  Zonwerende folie is een goedkope optie voor zonnewering bij schuine ramen. Het is eenvoudig aan te brengen en het kan helpen om de warmte buiten te houden. Wel kan het zorgen voor een beperkter uitzicht. Daarnaast kan het folie na verloop van tijd verkleuren en verweren.
 3. Rolgordijnen
  Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder zonwerende stoffen. Ze zijn eenvoudig op te hangen en hebben geen last van een beperkt uitzicht, zoals bij zonwerende folie. Wel kunnen rolgordijnen minder geschikt zijn voor schuine ramen omdat de rol aan de bovenkant zit, waardoor het lastig kan zijn om de ruimte goed te verduisteren.
 4. Shutters
  Shutters zijn een stijlvolle en effectieve optie voor zonnewering bij schuine ramen. Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Het grote voordeel van shutters is dat je ze op verschillende manieren kunt instellen. Zo kun je ze bijvoorbeeld gedeeltelijk openen voor meer lichtinval, terwijl je nog steeds het zonlicht kunt blokkeren. Daarnaast hebben shutters een isolerende werking, waardoor je energie kunt besparen op het verwarmen van de ruimte. Wanneer je shutters voor schuine ramen wil aanschaffen, dan moet je opzoek naar shutters die op maat gemaakt kunnen worden. Hiervoor kan je bijvoorbeeld voor Van Eyck Weert terecht.
 5. Plisségordijnen
  Plisségordijnen zijn een andere optie voor zonnewering bij schuine ramen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Plisségordijnen zijn eenvoudig op te hangen en hebben geen last van een beperkt uitzicht. Wel kunnen plisségordijnen minder geschikt zijn voor schuine ramen omdat ze niet altijd goed sluiten, waardoor er toch nog zonlicht naar binnen kan komen.