Het is als kind erg lastig om te zien dat je vader na verloop van tijd hulp nodig heeft. Vooral in combinatie met de eigenwijsheid van veel mannen zorgt dit voor frustratie. Je wilt je vader graag helpen en respecteert hem ondanks zijn hulpbehoevendheid nog enorm. Echter, je vader wilt hier niks van weten en wilt het liefst alles nog zelf blijven doen. 

Blijf het gesprek aan gaan en ga eventueel langs de dokter

Ook als je vader er niks van wilt weten, is het van belang om in gesprek te blijven. Geef aan waarom je denkt dat het van belang is dat je vader hulp nodig heeft en benadruk ook dat je hem hier graag bij wilt helpen. Mocht je vader geen hulp willen accepteren en continu tegen problemen aan blijven lopen, dan is het wellicht verstandig om naar de huisarts te gaan. De kans is dik aanwezig dat de eigenwijsheid afneemt en je vader hierdoor meer hulp toelaat. Zoek samen met de huisarts naar een gepaste oplossing en betrek je vader hier ook zo veel mogelijk bij. Zo kan een mantelzorgwoning in Roosendaal bijvoorbeeld erg prettig zijn voor je vader. 

Zorg aan huis met een unit van Dit is Plek

Het kan natuurlijk ook zijn dat je vader momenteel een vrijstaande woning heeft en absoluut niet wilt verhuizen. In dat geval zou je er ook voor kunnen kiezen om een unit van Dit is Plek aan te schaffen. Zorg ervoor dat een verzorger een eigen woonruimte heeft en je vader dag en nacht kan helpen. Je vader hoeft in dat geval zijn veilige haven niet te verlaten, maar krijgt wel alle hulp die nodig is. Het enige nadeel hiervan is alleen dat de kosten al snel hoog oplopen. Mocht hier het geld niet voor zijn, dan kun je eventueel ook kijken of het mogelijk is om een gedeelte van het huis beschikbaar te stellen.