De troffelvloer is een type vloer die door de jaren heen zeer populair is geworden. Die sterk toegenomen populariteit is natuurlijk deels het gevolg van de stijgende populariteit van naadloze vloeren in het algemeen. Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom er in de praktijk niet zelden voor wordt gekozen om een dergelijke vloer te verkiezen boven een zogenaamde gietvloer. Eén van de belangrijkste redenen is terug te vinden in de kostprijs waarvan sprake is. Wil jij graag meer ontdekken over de vloeren evenals de voordelen die eraan verbonden zijn? Dan zal de informatie die je aantreft hier op deze pagina daar ongetwijfeld voor kunnen zorgen.

Een troffelvloer laten realiseren, waar rekening mee houden?

Wil je graag in jouw woning kunnen genieten van een zogenaamde troffelvloer? Dan zal je al vrij snel tot de vaststelling komen dat er een aantal belangrijke keuzes zijn die moeten worden gemaakt voor wat de realisatie van dit type vloer betreft. Op dit vlak dien je rekening te houden met deze zaken:

  • Hoe groot moet de korrel precies zijn?
  • Over welke dikte moet de vloer beschikken?
  • Wat te denken van het materiaal en de kleur van de korrels?
  • Over welke glansgraad dient de vloer te beschikken?

Niet zelden gaan mensen er in de praktijk vanuit dat een troffelvloer in de praktijk altijd in dezelfde uitvoering wordt gerealiseerd. Dat is echter absoluut niet juist, integendeel. De vloeren zijn in heel wat verschillende uitvoeringen te realiseren zodat het zeker en vast van belang is om even grondig de verschillende opties die er op de markt zijn terug te vinden tegenover elkaar af te wegen.

Wanneer is een dergelijke vloer het overwegen waard?

Een troffelvloer kan in menig aantal persoonlijke en zakelijke situaties het overwegen meer dan waard zijn. We treffen dit type vloer tegenwoordig bijvoorbeeld aan in verschillende openbare gebouwen, maar ook in diverse zakelijke aangelegenheden. Zo kan ze bijvoorbeeld zeker het overwegen waard zijn om ze toe te passen in met name een ziekenhuis of een fabriekspand. Ben je eerder op zoek naar een interessante vloer om in je woning te plaatsen? Ook in dat geval is het zeker de moeite waard om te kiezen voor één van de troffelvloeren die er op de markt zijn terug te vinden.

Hoeveel kost de realisatie van een troffelvloer?

Ongeacht het type vloer welke je graag in je huis wil laten realiseren, het spreekt voor zich dat je altijd ook even stil zal willen blijven staan bij de kosten die eraan verbonden zijn. Wat deze vloer betreft zal je tot de vaststelling komen dat deze een stukje voordeliger uitvalt in vergelijking met bijvoorbeeld de epoxy- of zogenaamde polyurethaan gietvloeren. Voor deze laatste geldt dat ze beschikken over een prijskaartje van respectievelijk 70 à 80 tot 110 à 120 euro per vierkante meter. Bij de keuze voor een troffelvloer is de kostprijs gelegen rond de 60 à 80 euro per vierkante meter. Voor heel veel mensen die graag zouden willen kunnen genieten van een naadloze vloer in hun woning geldt dan ook in de praktijk dat de keuze voor een troffelvloer van G-vloeren een stukje interessanter is.