De inrichting van je huis zegt veel over je, en je vloer is de basis voor het interieur. Houd je van een minimalistische inrichting of ga je liever voor de landelijke sfeer? Gebruik je veel kleur of liever niet? Wat je stijl ook is, Ambiant heeft de vloer voor jou. Of dat nu laminaat, tapijt, een pvc-vloer of vinyl is, alle collecties zijn afgestemd op de laatste woontrends. Laat je inspireren door binnen te kijken in woonkamers van klanten, bekijk prachtige eigentijdse en kwalitatieve vloeren en lees alles over Ambiant.nl op de website. 

3 woonstijlen uitgelicht 

Misschien weet je niet zo goed wat jouw woonstijl is en heb je geen idee wat voor vloer je zoekt. Om achter jouw persoonlijke stijl te komen, staan hieronder drie woonstijlen uitgelicht. Iedere woonstijl vraagt om een ander soort vloer. Zo doe je al wat inspiratie op, en wie weet zit jouw stijl er wel tussen! 

  • Landelijke stijl
     

Bij een landelijke stijl horen natuurlijke materialen, zachte kleuren en ronde vormen. En bij deze landelijke stijl hoort een doorleefde houten vloer. Maar, aangezien houten vloeren best bewerkelijk zijn en aardig wat onderhoud vergen, kun je beter kiezen voor andere materialen als laminaat of pvc. Laminaat geeft toch een mooie authentieke uitstraling zonder al te veel onderhoud. Pvc-vloeren hebben een karakteristieke uitstraling en kunnen prima gebruikt worden bij vloerverwarming.  

  • Industriële stijl
     

Een industriële stijl is stoer, heeft een ruw kantje en er wordt gebruik gemaakt van robuuste accenten. Metaal, hout en donkere kleuren worden gecombineerd en er zijn weinig felle kleuren of accessoires aanwezig. Met een betonlook pvc-vloer creëer je de perfecte industriële maar ook warme uitstraling. Ondanks dat het een pvc-vloer is, is het warmer dan een echte betonvloer en haast niet van echt te onderscheiden. 

  • Moderne stijl
     

De vloer is de basis van je interieur. De moderne stijl is gekenmerkt door strakke lijnen, een minimalistische inrichting en simpele meubelen. Het doet elegant aan en straalt luxe uit. Met een de juiste vloer creëer je een prachtige en warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld een moderne visgraat vloer, een tapijtvloer of ga voor vinyl.  

Inspiratie opdoen bij anderen 

Soms wil je gewoon even bij een ander binnenkijken om te zien hoe die ander zijn stijl eigen heeft gemaakt. Des te leuker is het dat je met Ambiant kunt binnenkijken in de mooiste huizen! Zo doe je flink wat wooninspiratie op en zie je een verrassende mix van unieke en persoonlijke woonstijlen.  

Weet je niet goed welke stijl vloer het beste bij jouw interieur past? Dan kun je gebruik maken van de AI-tool. In die tool kun je een foto maken met je telefoon en zo bekijken hoe verschillende vloeren staan. Wil je echt zeker weten dat je de juiste vloer kiest? Dan kun je langsgaan in één van de verschillende Ambiant vestigingen in Nederland. Bekijk bijvoorbeeld de verschillende vloeren in Amersfoort om te zien of je voor een houtmotief of misschien wel een betonlook gaat.