Heeft je bestaande trap beschadigingen, ga je verhuizen of ben je toe aan een andere woonstijl? Dan kun je een traprenovatie uitvoeren. Je behoudt de charme van de oude trap, maar hij kan weer tegen een stootje. Voor de renovatie van de trap kun je kiezen voor het geheel of juist gedeeltelijk laten vervangen van een trap onderdeel. Na de traprenovatie heb je weer een mooie trap voor het leven! 

Traprenovatie zelf uitvoeren of laten doen 

Je trap schilderen lijkt je misschien wat lastig, dus denk je “die traprenovatie met overzettreden en slabs kan ik zelf makkelijk uitvoeren”. Maar, er komt meer bij het renoveren kijken dan je denkt. Er gaat veel tijd zitten in het op maat snijden of zagen van de treden en slabs en vakspecialisten klaren de klus vaak al binnen één dag. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat je wensen zijn. En heb je een open of gesloten trap?   

Bij een gesloten trap kies je voor rust en eenheid door stootborden met hetzelfde design als de slabs. Heb je een open trap, dan wordt er geen gebruik gemaakt van een stootbord. Maar, niet iedere open trap kan worden gerenoveerd door middel van slabs of overzettreden. Wil je weten waar je aan toe bent? Bekijk meer of vraag een vakspecialist om advies. 

De verschillende soorten materialen 

Misschien gaan je eerste gedachten bij een traprenovatie wel uit naar tapijt. Dat kan, maar je kunt ook voor pvc of parket kiezen. Tapijt werd vroeger veel gebruikt, maar zie je tegenwoordig steeds minder. Kies je voor pvc dan hoef je niet bang te zijn dat je uitglijdt door de antisliplaag en het is ook nog eens geluiddempend. Daarnaast houd je de pvc trap makkelijk schoon en kost het onderhoud niet te veel tijd.  

Je kunt ook voor parket kiezen. Dat past helemaal bij de trends van nu. Door voor parket te kiezen, weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor het milieu en de gezondheid van jou en je gezin. De overzettreden van de parket traprenovatie kunnen voorzien worden van een anti-slipstrip zodat je niet gemakkelijk uitglijdt. Ga voor weinig oneffenheden of kies een rustieke uitvoering waarbij grote noesten en opgestopte scheuren zichtbaar zijn. Voor extra contrast kun je ervoor kiezen om de trap een contrasterende kleur van de vloer te geven of de stootborden van een andere kleur te voorzien.  

Dé trap voor jouw woonstijl 

Dus of je nu toe bent aan een nieuwe trap, gaat verhuizen of je oude trap beschadigd is, er zijn genoeg opties voor een traprenovatie. Zo maak je jouw trap helemaal naar eigen wens door te kiezen uit verschillende kleuren decor, stootborden en profielen. Op die manier creëer je een echt unieke trap waar je nog jaren van zult genieten. Dus, traprenovatie? Klik hier! en bekijk alle verschillende mogelijkheden voor jouw trap. Van romantisch tot klassiek, en van karakteristiek tot robuust. De keuze is aan jou!