De kleur van een kamer kan je stemming beïnvloeden. Rood kan bijvoorbeeld een vrolijke indruk maken; een gele kamer geeft ons een meer gespannen en actief gevoel, terwijl blauw ons kalmeert. Verfkleuren kiezen, vooral voor het interieur, kan een uitdaging zijn voor wie daar geen ervaring mee heeft. Als je de verkeerde kiest, kan de stemming in de kamer anders zijn dan je verwacht en dit heeft invloed hebben op je activiteiten. Eén van de gemakkelijkste manieren om dit op te lossen is door wit te kiezen als hoofdkleur van een kamer. Maar een volledig wit interieur kan het er juist saai uitzien. Daarom bespreken we vijf alternatieve kleuren die tijdens een interieuradvies van Home Made By regelmatig aanbevolen worden.

Kalmerend blauw

Als je wilt dat de kamer er netjes, gezellig en rustig uitziet, kies dan voor blauw. Een blauwe kleur vermoeit je ogen niet, omdat deze van nature niet te veel opvalt. De kleur kan ook zorgen voor een evenwichtig effect in de kamer. Neutrale kleuren gaan heel goed samen met blauw en zijn ontzettend veel verschillende tinten mogelijk. Ook als je de voorkeur geeft aan crème- of bruintinten, kunnen blauwe tinten voor een geweldige balans zorgen.

Stijlvol zwart

Wit inruilen voor zwart als interieurkleur? Als je een industriële uitstraling wilt, kies dan voor zwart. De kleur is één van de favorieten bij veel hedendaagse interieurontwerpers. Zwart is geschikt voor kamers met veel natuurlijk licht, omdat het de felheid van de zon kan absorberen. Zwart helpt ook om je lichtere meubels te accentueren. Daarnaast is zwart heel veelzijdig: kies uit verschillende zwarte tinten om het effect te krijgen dat bij je voorkeur past.

Natuurlijk groen

Van groen wordt gezegd dat het samen met bruin de meeste natuurlijke kleur is. Het is niet verwonderlijk dat groen ook wordt beschouwd als de kleur van harmonie en optimisme. Deze kleur kan een energieke sfeer brengen in een kamer, en dat zonder kamerplanten te plaatsen. Naast een organische en frisse indruk in de kamer, staat groen ook bekend als een zachte kleur, geschikt voor wie van neutrale kleuren wil overschakelen op een kleur die rustgevend is voor de ogen.

Veelzijdig beige

Beige is een crèmekleur met een warme gele tint. De term beige is ook wel bekend als kaki, ivoor, woestijnzand of gebroken wit. Voor wie van een natuurlijke of minimalistische stijl houdt voor de inrichting van zijn huis, is beige een goede keuze. Als je graag verschillende tinten wit met elkaar combineert, kan het toevoegen van een beige kleur juist voor een stijlvol effect zorgen.

Balancerend grijs

De kleur grijs is ideaal voor elk interieurontwerp, zowel een retro als een moderne stijl. Grijs is ook de meest effectieve kleur om een rustige en chique indruk te maken. Wil je een of twee felgekleurde meubels in de kamer plaatsen? Grijs biedt dan een neutrale en mooie achtergrond. Als je niet weet welke kleur je moet kiezen voor een woonkamer, dan is grijs een makkelijke optie.