Verhuizen is voor iedereen stressvol, maar voor senioren is een verhuizing nog stressvoller. Snelle veranderingen zorgen voor een behoorlijke lading stress. De reden kan ook bijdragen aan de stress. Het huis is bijvoorbeeld niet meer geschikt. Ongeacht de reden, het is tijd om een verhuisbedrijf in Ede in te schakelen voor de verhuizing. Maar hoe pak je dit nu aan? Wij geven je tips voor succesvolle verhuizing!

Schakel een verhuisbedrijf uit Ede in

Als eerste is het belangrijk om een goed verhuisbedrijf in Ede te zoeken. Een verhuizing zorgt namelijk voor een behoorlijke lading stress. In dit geval is het ook belangrijk om een betrouwbaar en ervaren verhuisbedrijf in Ede te zoeken. Wist je bijvoorbeeld dat er verhuisbedrijven gespecialiseerd zijn in het verhuizen van senioren? Zij helpen niet alleen met het verhuizen, maar zorgen ook voor de nodige geruststelling waardoor een verhuizing minder heftig is. Daarbij kunnen dit soort verhuisbedrijven in Ede helpen met bijvoorbeeld het schilderen, inpakken, en (de)monteren van meubels.

Kies waar de spullen heen gaan

Als een senior gaat verhuizen betekent dit vaak dat zij kleiner gaan wonen. Dit betekent dus ook dat niet alle mee kan gaan. Maak de kleinkinderen bijvoorbeeld blij met een aantal meubels of servies. Zijn de kinderen al voorzien? Dan kun je de spullen altijd nog weggeven, recyclen of verkopen.

Is er een gemeentelijke verhuiskostenvergoeding?

In enkele gemeenten bestaat er een verhuiskostenvergoeding voor het verhuizen van senioren. De subsidie kun je aanvragen als de senior niet in huis kan blijven wonen wegens lichamelijke beperkingen. De gemeente schat in dit geval in of het niet voordeliger is om het huis aan te passen of te verhuizen naar een meer geschikte woning. Als dit laatste punt het geval is, dan kan de gemeente een verhuiskostenvergoeding aanbieden. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld het verhuisbedrijf Ede te betalen en zo de kosten te beperken.