Bij een verhuizing kan je gebruik maken van een verhuisbedrijf. Dit met het idee dat je verhuisdag een zorgeloze dag wordt waarbij alles geregeld wordt door een professioneel bedrijf. In de praktijk kan dit vaak anders uitpakken. Verhuizers komen niet opdagen, er raken spullen beschadigd of spullen raken zelfs kwijt. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welk verhuisbedrijf u inschakelt en waar je op moet letten.

Prijsverschillen

Op de verhuismarkt zijn er grote prijsverschillen voor dezelfde offertes. Dit is zowel bij erkende als niet erkende verhuizers. Door bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen kan je zelf zien welke relatief het goedkoopste is. Maar let niet alleen op de prijs maar ook op de voorwaarden die per verhuisbedrijf verschillen.

Erkende verhuizers

In Nederland zijn er ongeveer 450 professionele erkende verhuisbedrijven, zo ook Bravoverhuizingen.nl. Veel van deze verhuisbedrijven zijn ook aangesloten bij de brancheorganisatie voor Erkende Verhuizers. Deze erkende verhuizers bieden vaak meer zekerheid voor een goede verhuisdag alleen zijn vaak wel prijziger. Zo zijn er algemene voorwaarden bij deze verhuisbedrijven van de branchevereniging vastgesteld. Daaronder vallen ook bijvoorbeeld een garantiecertificaat waardoor de verhuizing altijd doorgaat. Daarnaast is de verzekering voor je inboedel beter verzekert, namelijk tot 100.000 euro van de nieuwwaarde. Daarnaast staan vergoedingen klaar wanneer sierraden verloren of gestolen worden die op kunnen lopen tot 5000 per keer dat het gebeurt.

Nier erkende verhuizers

Deze verhuisbedrijven zijn niet ingeschreven bij de branchevereniging maar zijn wel vaak goedkoper. De bedrijven werken voornamelijk met uurtarieven en daarnaast nacalculaties. Wat voor kan komen is dat deze verhuisbedrijven een verkeerde inschatting maken van de hoeveelheid werk. Dit omdat ze vaak niet bij je thuis langskomen om te kijken maar online een inschatting maken van je inboedel. Hierdoor kunnen de kosten onverwachts flink oplopen door extra werk dat gedaan moet worden. Naast deze onverwachtste kosten zijn deze bedrijven ook vaak minder goed verzekerd voor beschadigingen aan je spullen. Zo kan er in de voorwaarden van het bedrijf staan dat ze niet aansprakelijk zijn als er spullen kapotgaan of verloren gaan. Daarnaast hebben ze vaak alleen een aansprakelijkheid verzekering en moet je zelf alsnog opdraaien voor de schade mocht je niet kunnen aantonen dat het door de verhuizen is veroorzaakt. Het kan ook zijn dat de verhuisbedrijven een eigen risico rekenen waardoor dus niet alle schade vergoedt maar je dus tussen de 50 en 750 euro zelf moet betalen.

 

Bron: makelaargemak.nl