Naast de meest gangbare variant die je kent op het gebied van gordijnen zijn er nog een aantal andere varianten. Zo is er het vouwgordijn, rolgordijnen en duo rolgordijnen of de alle opties bevattende plisségordijnen. Elke soort gordijn heeft zo zijn voor en nadelen. We kunnen ons voorstellen dat je daar je keuze op baseert. Daarom gaan we daar eens wat dieper op in zodat je zeker weet dat je de goede keuze maakt als het op gordijnen aankomt. Want naast je eigen smaak is functionaliteit ook een groot goed.

De vouw in het gordijn

De naam zegt het al. Deze stijl gordijnen vouwen zich op bij het ophalen van het gordijn. Wat op zijn beurt weer een speelse look geeft in je woning. Ben je niet zo van het strakke design en hou je van wat meer flair in je woning. Dan is een vouwgordijn de beste keuze voor je. Niet alleen qua stijl, maar ook in hun functionaliteit zijn vouwgordijnen ideaal. Zo zijn ze onderhoudsarm en door de grote keuze in materialen geheel op jouw wensen af te stemmen. Ook hebben vouwgordijnen een isolerende kwaliteit die net wat langer je warmte binnenshuis houdt en muziek wat dempt voor de omliggende buurt. Ze verduisteren prima als je voor de variant kiest, maar kunnen ook voldoende licht doorlaten. Mocht je dus op zoek zijn naar veelzijdigheid met een aangename uitstraling dan zijn vouwgordijnen een goede keus.

Opgerold staat netjes

Niet alleen staan ze netjes en strak in je interieur, maar rolgordijnen hebben door de stijl van montage ook zo hun voordelen. Door het rolsysteem ziet het er opgeruimd uit wanneer ze open zijn. Dit systeem heeft ook als voordeel dat het naadloos aansluit in je sponningen en op je raam. Wat ervoor zorgt dat je privacy hebt wanneer je dat wilt. Kies je voor rolgordijnen gemaakt van een verduisterende stof. Dan kun je er zeker van zijn dat er geen straaltje licht door je ramen glipt. Ideaal voor op de slaapkamer. Een duo rolgordijn heeft het voordeel een unieke uitstraling te geven door dat er 2 lagen stof over elkaar heenglijden als deze bediend worden. Op die manier heb je nog meer controle over je lichtinval en privacy.

Alle opties met plisségordijnen

Door het systeem wat ervoor zorgt dat je zowel boven als onder de gordijnen kunt bedienen is deze variant van gordijnen de meest veelzijdige. Wil je meer licht in je ruimte en toch wat privacy? Zet dan het bovenste deel open en het onderste deel dicht. Wil je geen inkijk maar wel licht in je kamer? Doe hem dan dicht op ooghoogte voor passanten en open aan de onder en bovenkant. Ga je voor gehele privacy en donker voor de sfeer? Dan heb je de optie om het gordijn in zijn geheel te sluiten. Kortom een van de meest veelzijdige gordijnen die je kunt vinden.