Sta jij voor de aankoop van een kledingkast en weet je nog niet goed wat te kiezen? Lees hier alvast meer over een zeer bijzonder type van kledingkast: de kledingkast met zweefdeur. Het is zeker de moeite waard om een aankoop van dit type van kasten te overwegen. Maar wat zijn dit soort kasten precies en welke voordelen bieden ze? Laat je inspireren en misschien ook wel overtuigen om een kledingkast met zweefdeur te kopen! Misschien staat er binnenkort in jouw slaapkamer of dressing één of meerdere van deze bijzondere kasten.

Wat is een kledingkast met zweefdeur?
Een kledingkast met zweefdeur of met meerdere zweefdeuren is een kast waarbij de deuren opzij schuiven. De deuren hangen voor de kast en schuiven over elkaar heen als je ze opent. De deuren zijn niet aan de kast vastgehecht met scharnieren maar hangen bovenaan in een rail. Ook al zijn de deuren vrij zwaar, ze schuiven zeer makkelijk open.

Wat zijn de voordelen van zweefdeuren?
Een groot voordeel van een kast met zweefdeuren is dat je geen ruimte verliest bij het openen van de kast. Deze kasten zijn daarom heel populair voor kleinere woningen. Als je een kast met zweefdeuren met spiegel koopt, kun je gewoon voor je kast blijven staan om je outfit te bekijken. Je kunt één deur openmaken, je kleren eruit nemen en voor de spiegel van de andere deur staan. Dit is bij een kast met draaideuren niet mogelijk.

Kasten met zweefdeuren hebben een luxe uitstraling
Er bestaan kasten met zweefdeuren die heel strak overkomen en dus ideaal zijn voor moderne woningen. De handvaten die je aan kasten met draaideuren hebt, zijn hier niet nodig. Vaak wordt er per deur een handgreep over de hele hoogte van de kast aangebracht. Dit geeft een extra strakke look aan de kast.

Zweefdeurkasten in alle stijlen
Alhoewel zweefdeurkasten vooral voor moderne woningen gekozen worden, zijn ze nu ook in andere interieurstijlen terrein aan het winnen. Zo zien we bijvoorbeeld in landelijke woningen de kasten met deuren type ‘barndeur’. Deze zijn gebaseerd op de oude schuifpoorten aan stallen. Ze worden bijvoorbeeld van gerecupereerd stellinghout gemaakt. En voor de industriële stijl bestaan er zelfs metalen kasten met zweefdeuren gemaakt van grote containers. Deze stap is zeer begrijpelijk. Zweefdeuren zijn zo makkelijk te hanteren dat je meteen de voordelen ervan merkt. Retro, landelijk, romantisch of minimalistisch… de kledingkasten met zweefdeuren zijn in opmars! Als jij kiest voor dit type van kasten, dan ben je helemaal mee!