Meubels vervoeren? Meestal doe je dat als je nieuwe meubels gekocht hebt of als je gaat verhuizen. Het is goed meubels vervoeren aan de specialist over te laten. Dan weet je zeker dat er geen beschadigingen op zullen treden en dat je nog lang plezier hebt van je meubels.

Meubels vervoeren is een vak apart

Verhuizen is vaak leuk. De meeste mensen proberen in eerste instantie zoveel mogelijk zelf de klus te klaren. Meubels vervoeren is echter een vak apart. De meubels zijn zwaar en moeilijk te tillen. Ze moeten bovendien goed in de bus of vrachtwagen geplaatst worden met zo weinig mogelijk kans op verschuiving en voor het uit de wagen halen geldt hetzelfde. De specialisten in meubels vervoeren doen dit elke dag. Ze weten hoe ze meubels moeten plaatsen waarbij de kans op schuiven gering is. Bovendien pakken ze tegenwoordig de kasten in, waardoor leeghalen vaak niet eens noodzakelijk meer is. Zo hoef je na een verhuizing ook niet te zoeken naar je spullen.

Precisiewerk en het enige juiste materiaal

Meubels vervoeren is precisiewerk en de beschikking hebben over het juiste materiaal, materiaal dat bijvoorbeeld de meubels in de auto vast te zetten. De specialisten weten precies hoe ze goed moeten tillen bovendien. En ook dat is een aspect dat door veel mensen onderschat wordt. Die denken fysiek wel in staat te zijn een dag te kunnen verhuizen. Pas een dag later merken ze echter hoe het met de rug gesteld is en hoeveel schade er aangericht is. Onderschat dat niet, veel mensen raken door een verhuizing namelijk dermate geblesseerd dat zelfs het dagelijkse functioneren en werken even niet aan de orde is.

Altijd verstandig om een professionele partij in te schakelen

Meubels vervoeren kan ook aan de orde zijn als je ergens meubels gekocht hebt en die moet afhalen. Via Marktplaats bijvoorbeeld. Ook in dat geval is het verstandiger een professionele partij in te schakelen. In andere gevallen kunnen de meubels al voor je bij je huis aankomt beschadigd geraakt zijn. En dat is uiteraard niet de bedoeling. Koop je nieuwe meubels, dan kun je vaak tegen een kleine meerprijs al de meubels thuis af laten zetten. Ook dat is altijd beter dan zelf aan de slag gaan. De kans op beschadigingen is dan veel te groot. En dat zou zonde van de investering in de meubels zijn. 

Meubeltrein | Voordelig vervoer van meubels.

Verzekering is een pleister op de wond in de vorm van beschadigde meubels

Ga je zelf met de meubels aan de slag en leg je met pijn en moeite de kasten achter in een bus, dan kan er onderweg schade ontstaan. Zeker als de meubels kunnen bewegen en schuiven. Voor schade gedurende het vervoeren van meubels zijn vervoerders namelijk verzekerd. Daarmee is de schade niet weg, maar het is wel een kleine pleister op de wond. Ga je dus verhuizen of heb je ergens meubels gekocht die gehaald moeten worden? Neem geen risico en schakel een professional in die de meubels voor je vervoerd. Zo voorkom je schade aan zowel de meubels als je rug.