Je woning of kantoor verwarmen zonder de mogelijke nadelen van gas? Dat kan. Met infrarood verwarming van Polarheat. Dat heeft veel voordelen. Geen droge lucht meer van de radiator, dus geen last meer van geïrriteerde slijmvliezen. Minder stof in huis. Want er zijn geen radiatoren meer, die met de luchtcirculatie stof door het huis verplaatsen. En als derde, beste voordeel: geen kans meer op koolmonoxide vergiftiging. Schakel dan wel meteen ook over op elektrisch koken. Heb je op het dak ook nog een stel zonnepanelen zitten? Dan ben je pas echt voordelig uit. Want met energie van de zon je huis of kantoor verwarmen? Dat is wel het summum van lange termijn duurzaamheid. 

Verwarming van massa

Infrarood verwarming wordt vaak gebruikt op terrassen. Maar het is ook heel geschikt voor binnenruimtes. Met behulp van infrarood panelen kun je op een heel gerichte wijze precies die ruimte verwarmen waar je die nodig hebt. Er zijn zelfs infrarood systemen die reageren op beweging van massa. Die massa ben jij! Wanneer je van de ene ruimte naar de andere verkast, gaat het ene systeem uit en het andere aan. Geheel automatisch. Wil je zelf toch nog wat invloed uitoefenen, dan kan dat ook. Gewoon even instellen wat de minimale of maximale temperatuur moet zijn per ruimte. Handig toch? 

Meer rendement

Met infrarood verwarming kun je echt op energie besparen. Een infrarood paneel geeft snel al een flinke warmte af. Vergelijk het met het opwarmen van kraanwater. Hoe langer het duurt voor het bad of douche water op de juiste temperatuur is, hoe meer warmte en water je verspilt. Nu kun je het water eventueel nog opvangen, maar de warmte niet. Met infrarood panelen gebruik je meteen wat je nodig hebt. Er zijn zelfs speciale Ecoline 1410W panelen die nog eens 30 procent meer rendement behalen dan de reguliere warmtepanelen. Dit betekent een nog snellere opwarming met nog minder warmte verlies. Zo verwarm je in korte tijd huis of kantoor.