Wanneer je op zoek gaat naar zonweringen dan zal je al snel merken dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. De keuzes in materiaal, de kleur en de afwerking maar ook de afmetingen, tegenwoordig is bijna niks meer onmogelijk en dat maakt het kiezen van de perfecte zonweringen niet altijd even makkelijk. En daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor verduisterende of zonwerende rolgordijnen.

Maar waarom kies je eigenlijk voor rolgordijnen? Om te beginnen zijn rolgordijnen enorm praktisch, ze zijn eenvoudig te monteren, zijn makkelijk in de onderhoud en kennen verschillende passende afwerkingen. Daarnaast zijn rolgordijnen bij uitstek geschikt voor ruimtes met een professionele functionaliteit zoals kantoorgebouwen, vergaderzalen en scholen. Rolgordijnen hebben naast een decoratieve functie en de rol om licht te weren ook de eigenschap de ruimte koel te houden op een warme dag en toch te kunnen genieten van het zonlicht dat buiten schijnt.

Doordat rolgordijnen zo praktisch zijn is het gemakkelijk om verschillende soorten binnen één gebouw te gebruiken. Neem een kantoorgebouw, de meeste ramen kunnen worden voorzien van zonwerende rolgordijnen maar voor een vergaderzaal waar presentaties gegeven worden kan gebruik gemaakt worden van een verduisterende stof in dezelfde kleur zodat de ruimte goed donker is en presentaties goed zichtbaar zijn.

Op maat naar jouw wensen.

Met rolgordijnen kun je dus alle kanten op! Ze zijn praktisch, hebben een mooie en professionele uitstraling en zijn eenvoudig te onderhouden. Fijn is het dan ook dat rolgordijnen geheel op maat te maken zijn. Naast de standaard maten S/M/L waarin deze te verkrijgen zijn is het mogelijk dat ramen een afwijkende maat hebben en dan is een op maat gemaakt rolgordijn de perfecte oplossing. Deze kunnen op maat worden gemaakt in elke stof, kleur en afwerking en niet alleen in de lengte maar uiteraard ook in de breedte. Zo hoef je niet bang te zijn dat net die ene mooie stof niet in de juiste maat beschikbaar is.

Over stoffen gesproken, ook hierin wordt jouw keuze niet beperkt ongeacht de afmeting. Er zijn verschillende textielsoorten beschikbaar met alleen hun eigen eigenschappen. Zo is er de “TECH-Blockout” die volledig verduisterend is. De “ALU-TECH S2” is voorzien van een aluminium coating dat half verduisterend is en zorgt voor de reflectie van zonlicht en warmte naar buiten toe. En voor de milieubewuste ondernemingen is er ook nog de “REVOLUTION Metal” welke gewoven is met garen die gemaakt zijn van 100% plantaardige grondstoffen in een duurzaam productieproces. Dit zijn enkele textielsoorten waaruit gekozen kan worden en ook hier geldt weer dat de keuze gemaakt kan worden op basis van jouw behoeften en waar de rolgordijnen komen te hangen.

Meer informatie op: https://mnprojecten.nl/