De Ultimaker S3 heeft de manier van gebruiken van een 3D printer flink veranderd. Dat heeft onder andere te maken met de innovaties die zijn gedaan. Het printen is gemakkelijker dan ooit mogelijk. Daarnaast is er nog meer mogelijk op het gebied van materiaalgebruik. Het zijn vooral de nieuwe soorten filament die te gebruiken zijn, die hier een grote rol in spelen. Door verbeteringen in het materiaal en de werkwijze, is het beter mogelijk om heel scherp en precies te werken. Dit zijn allemaal belangrijke zaken om zelf mee aan de slag te gaan.

De flexibiliteit van de S3
De flexibiliteit van de Ultimaker S3 is een sterk punt. De fabrikant is dan ook altijd al bezig geweest met het ontwikkelen van printers die op deze manier te gebruiken zijn. Zo is bijvoorbeeld gekozen voor het samenwerken met de verschillende ontwikkelaars van filament. Dit heeft geleid tot nieuwe soorten vulling. Dit materiaal is goed te gebruiken in de S3. Waardoor dus ook nog beter te zorgen is dat de prints gemaakt kunnen worden. De printer is aan te passen aan elk type filament dat gebruikt wordt. Dat maakt het allemaal wel heel aantrekkelijk. Zo is meer met de printer mogelijk.

Zorgen voor goede kwaliteit
De instellingen van de Ultimaker S3 kunnen verschillen per type filament. Dit hoef je niet zelf te verzorgen. Die zijn gewoon te krijgen op de Ultimaker Cura Marketplace. Dit geeft de gebruiker dan wel ook de nodige mogelijkheden. Het is daarbij goed om te weten dat alles flink getest is. De instellingen zijn dus ook goedgekeurd voordat ze verkrijgbaar worden. Dit is een voordeel dat niet te onderschatten is. Bedenk daarbij ook dat de juiste instellingen de kwaliteit van de prints ten goede komen. Dit zijn belangrijke zaken om erin mee te wegen.

Een blik op de mogelijkheden
De vele mogelijkheden die de Ultimaker S3 biedt, zijn al uitgebreid aan de orde gekomen de afgelopen periode. Daarbij wordt vooral gewezen op de manier waarop met het filament te werken is. Dit is wat de printer voor veel gebruikers zo aantrekkelijk maakt. Dit komt omdat niet alleen de basismaterialen zoals PLA te gebruiken zijn. Ook een versterkte variant al Tough PLA is een belangrijke optie. Er zijn daarnaast ook hele andere materialen. Dat gaat dan om bijvoorbeeld ABS, CC, CPE, PP of nylon. Er hoeft daardoor dus ook geen mogelijk meer onbenut gelaten te worden. 

Koop de Ultimaker S3 hier!