Je droomhuis is helemaal af of wordt binnenkort gerealiseerd. Als architectenbureau besteden we natuurlijk ook veel aandacht aan de binnenkant van de woning. Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk geniet van een mooi en schoon huis geven we je een aantal tips. Ontdek de beste schoonmaakmiddelen om een huis schoon te maken.

Basistips huis schoonmaken

Er gelden een aantal ‘basisregels’ om je huis op de juiste manier schoon te maken. Allereerst is het belangrijk dat je per ruimte schoonmaakt. Voor elke ruimte gebruik je schone doekjes, sponzen, theedoeken of wat je ook nodig hebt. Je gaat niet met het doekje waar je het toilet mee schoonmaakt ook nog even de eettafel afnemen.

Werk altijd van hoog naar laag. Begin dus bovenop de kasten, hierbij valt er vast stof naar beneden. Als laatste doe je de vloer.

De beste schoonmaakmiddelen om een huis schoon te maken

Je hebt een poetsemmer, schoonmaakdoekjes, eventueel sponzen, droge doeken en een stofzuiger nodig. Daarnaast een dweil en natuurlijk schoonmaakmiddelen. Wat zijn de beste schoonmaakmiddelen waarmee je het huis ook echt goed schoon krijgt? Kies voor producten die geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Hygiënisch: een dispenser

Vind je het toilet of keuken ook de meest onhygiënische ruimte van de woning? Dat kan kloppen, je wil niet weten hoeveel bacteriën zich hier bevinden. De handen wassen na een toiletbezoek of voor je gaat koken is zeker aan te raden. Zorg dat op het toilet of in de keuken een dispenser voor de handdoekjes aanwezig is. Papieren handdoekjes zijn hygiënischer dan een normale handdoek, zeker bij het gebruik van een dispenser.

Ook een toiletrolhouder is wel zo praktisch. Dit ziet er niet alleen mooi uit, ook is het hygiënischer wanneer de toiletrol niet door iedereen wordt aangeraakt. Wil je het toilet helemaal goed inrichten dan maak je ook nog gebruik van een zeepdispenser, dameshygiëne papierenzakjes dispenser of een toiletbrilreiniger. Een toilet dispenser is gewoon hartstikke praktisch. Je kunt het zover uitbreiden als je zelf wil.

Bleekmiddel oftewel chloorreiniger

Hoewel bleekmiddel (met chloor) niet heel goed voor het milieu is wordt het wel veel gebruikt. Het is namelijk een bekend desinfectie middel tegen virussen en bacteriën. Chloor rekent zelfs met schimmels af. Daarom is chloor erg populair voor het schoonmaken van badkamer en toilet. Gebruik hier niet teveel van, zo belast je het milieu minimaal.

Een goede allesreiniger

Je hebt natuurlijk ook een goede allesreiniger nodig, het liefst een met een frisse geur. Meng een beetje allesreiniger met warm water, zo ontstaat er een sopje. Ideaal voor het schoonmaken van meubels, de badkamer, slaapkamer maar ook de keuken. Je kunt er zelfs verschillende vloeren mee dweilen.

Een aparte vloerreiniger

Afhankelijk van je type vloer heb je een aparte vloerreiniger nodig. Je hebt namelijk vloerreinigers voor houten vloeren, tegels, natuursteen en nog veel meer. Tapijt maak je schoon met een tapijtreiniger, maar dit is wel een stevige klus die je niet iedere week doet.

Anti kalk middel

Als laatste heb je nog een anti kalkmiddel nodig. In de badkamer kom je namelijk aardig wat kalkaanslag tegen. Dit los je alleen op met een antikalk of azijn. Let op met natuursteen of bepaalde materialen, deze kunnen niet allemaal tegen dit soort agressieve reinigingsmiddelen.

Ontvetter voor het zware schoonmaakmiddel

In de keuken stapelt zich langzaam een vetlaag op. Ga maar eens met je vinger over de bovenkant van de keukenkastjes, hier bevindt zich het meeste vet. Probleem is dat je deze vetlaag niet zomaar loskrijgt. Voor het zware schoonmaakmiddel is er een ontvetter. Dit helpt je om de keuken snel schoon te maken. Handig bij het schoonmaken van de keuken is ook keukenpapier. Keukenpapier is meer geschikt voor het dagelijkse schoonmaakwerk.