Bij een verhuizing naar een nieuw huis worden er vaak veel dingen veranderd, vervangen en vernieuwd. Dit zijn zowel dingen in het huis als dingen in de tuin. In het huis worden er dingen als lampen, keukens, badkamers vervangen. In een tuin zijn dit vaak andere objecten, zoals een tuinhuisjes en schuttingen. Dat tweede is een onderwerp die we in dit artikel uitgebreid gaan behandelen. In dit artikel vind je alle informatie die je moet weten over schuttingen.

Verschillende soorten schuttingen

Bij het uitkiezen van een nieuwe schutting, zijn er een hoop mogelijkheden. De meestvoorkomende soorten schuttingen zijn, betonnen schuttingen, hout betonnen schuttingen, schanskorven schuttingen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor kokohusk schuttingen en kokowall schuttingen. Deze schuttingen zijn wellicht allemaal geschikt voor je tuin. Als je twijfelt tussen twee verschillende schuttingen, is het ook mogelijk om aan een kant de ene en aan de andere kant de andere schutting te plaatsen. Dit kan tot veel mensen hun verbazing voor een mooie eindresultaat zorgen. Toch zijn er bij alle schutting zowel voordelen als nadelen. Die worden in de volgende alinea behandeld zodat jij na het lezen van dit artikel een juiste schutting uit kunt kiezen, die aansluit aan je verwachtingen.

Voor- en nadelen van de meest voorkomende schuttingen

Een betonschutting is letterlijk een schutting gemaakt van beton. Deze schutting wordt steeds populairder en neemt veel voordelen met zich mee. Een betonnen schutting heeft als eerste voordeel dat het geen onderhoud nodig heeft. Het rot of roest namelijk niet. Ook is het stormbestendig. Een houten schutting kan kapot gaan bij noodweer, maar beton blijft wel staan. Betonschuttingen zijn ook erg goed geïsoleerd waardoor je geen last van je buren en andersom zult hebben. Het nadeel van een beton schutting is dat het lastig te plaatsen en te verwijderen is. Een hout betonnen schutting is bijna hetzelfde als een betonnen schutting, maar in dit geval moet het hout wel onderhouden worden. Een schanskorven schutting is ook een mooie optie als schutting.

 

Na het plaatsen van de schutting

Na het plaatsen van deze schutting zal je tuin er strak afgewerkt uitzien. Daarnaast is het erg onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ook heb je hier geen problemen met hoe het uitkomt. Het is namelijk altijd op maat. De nadelen van deze schuttingen zijn dat ze best wel prijzig zijn, daarnaast zijn ze net als de beton- en hout beton schutting erg lastig te plaatsen. De volgende schutting uit het rijtje was de kokohusk schutting. Dit is een schutting die je tuin een erg natuurlijk gezicht zullen geven. Ze zorgen voor erg veel privacy in de tuin en tot slot zijn ze goed geschikt om te laten begroeien. Voor de liefhebbers is dit een erg fijn voordeel. Het nadeel van kokohusk schuttingen is dat ze kunnen verkleuren door de zon en andere weersinvloeden. Als ze begroeid zijn dit enkel geen probleem te zijn. Daarnaast zijn de schuttingen soms niet sterk genoeg om in te boren. Dit maakt het aanbrengen van haakjes een lastig verhaal. Verder zijn ze lastig in te korten. Kokowall schuttingen zijn in voor en nadelen gelijk aan kokohusk schuttingen.