Wanneer je op zoek bent naar mooie decoratie voor in en rondom je huis, zijn er een hoop mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een zwembad in je tuin te aan te brengen, maar dit gebruik je waarschijnlijk enkel in de zomermaanden. Bovendien ziet dat er helemaal niet zo mooi uit. Een andere mogelijkheid ter decoratie dat ook nog eens minder ruimte inneemt, maar waar je wel het genot van het water hebt, is een fontein. Een fontein is erg leuk om in je tuin te hebben en het ziet er heel mooi uit. Als je een fontein in je tuin hebt, is het ook leuk om een vijver te hebben.

Tips om een vijver aan te leggen in je eigen tuin

Om te beginnen is het van belang dat je op een plattegrond de vijver intekent. Zo krijg je een overzichtelijker idee van hoe het er uit komt te zien. De volgende stap die je kunt ondernemen is het maken van een dwarsprofiel van de vijver en uiteindelijk een beplantingsplan. Een belangrijk punt waar je op moet letten is dat je een plek in je tuin kiest waar minimaal 6 tot 8 uur zon op staat. Als de deze stappen hebt voltooid kun je door naar het uitgraven van de vijver. Zorg ervoor dat je hier goede gereedschap en andere benodigdheden hebt. Vervolgens kun je een bak in de grond graven. Een mooiere optie die meer tijd kost, is vijverfolie. Hiermee kun je helemaal naar je eigen idee de vijver uitgraven en kun je het gat vervolgens opvullen met vijverfolie. Het is van belang dat je de vijver tien centimeter dieper graaft dat dat je wilt. Dit is van belang omdat er 20 centimeter substraat op komt, ook kun je eventueel vijveraarde aanbrengen in de vijver. Het is van belang dat je niet over de vijverfolie heen loopt. En laat een folierand van ongeveer 50 centimeter over de rand zitten. Dit kun je later weghalen. Als je al deze stappen hebt ondernomen, kun je de vijver gaan vullen met water, vissen en planten.

Benodigdheden voor een fontein in je tuin

Wanneer je een vijver in jouw tuin wilt plaatsen, heb je weinig nodig. Het kan wel een hoop geld kosten, maar dan heb je ook wat. Indien je al een vijver in je tuin hebt, is dit een ideale situatie. Het beste dat je op dat moment kunt doen is alle benodigdheden voor een vijver aanschaffen. Alle benodigdheden voor het aanleggen van een vijver zijn een filterpomp, fontein, fonteinpomp en tot slot een sproeikop. Vervolgens kun je op internet uitlegvideo’s bekijken. Daarna kun je proberen om de fontein zelf aan de praat te krijgen. Dit is voor veel mensen een leuke bezigheid. Op het moment dat je er echt niet uitkomt, kun je hulp vragen aan vrienden en familie. Wanneer je er dan nog steeds niet uitkomt, kun je externe hulp inschakelen. Er zijn een aantal partijen die jou kunnen helpen met de fontein in jouw vijver.