Er zijn veel mogelijke redenen waardoor je op het punt kan staan om een nieuwe vloer voor in huis uit te kiezen. Een verhuizing is een voorbeeld van zo een reden. Als je in een nieuwe woning komt te wonen. Dan wil je de nieuwe woning direct naar je eigen stijl aanpassen. Een vloer heeft veel invloed op de stijl van een woning. Mede door deze reden wordt dit vaak aangepast wanneer er nieuwe bewoners in een huis komen te wonen. In dit artikel worden er een aantal tips behandeld die je kunnen helpen bij het maken van een keuze voor een nieuwe vloer. De kans is groot dat je na dit artikel een juiste en goed onderbouwde keuze maken.

Veel verschillende soorten vloeren

Er zijn erg veel verschillende soorten vloeren. De meest bekende soorten vloeren zijn: Laminaat, Tegels, vinyl en hout. Ook kun je een pvc vloer leggen. Dit is de laatste jaren een van de populairste vloersoorten. De vloer is erg gebruiksvriendelijk. Dit komt omdat het tegen water kan. Daarnaast is de vloer gemakkelijk schoon te maken. Het is dus ook mogelijk om een pvc vloer op je badkamer te leggen. De andere benoemde vloeren zijn al erg lang bekende vloersoorten. Dit zijn allemaal goede vloersoorten met ieder haar eigen kenmerken.

Voor en nadelen van vloeren

Een nadeel van een houten vloer is dat het niet tegen water kan, dit geld ook voor laminaat. Zowel hout als laminaat kunnen krom gaan staan op het moment dat het in aanraking komt met water. Wel is het tegenwoordig zo dat ze ook een beetje waterdicht worden gemaakt, maar voor op de badkamer zijn dit absoluut geen geschikte vloersoorten. Een voordeel van een vloer van laminaat is dat het makkelijk te leggen is. Dit kun je gemakkelijk zelf doen dus dit kan je een hoop geld schelen. Integendeel tot hout en laminaat, zijn tegels wel geschikt voor op de badkamer, ook zijn ze fijn in onderhoud. In de zomer is het ook erg fijn omdat de tegels lekker koel zijn. Helaas zijn er ook nadelen van een tegelvloer. Het is namelijk zo dat de voegen tussen de tegels snel vies worden, en lastig schoon te maken zijn. Daarnaast is het ook zo dat een tegelvloer erg lastig te verwijderen is. Naast deze vloeren, heb je ook nog een vinylvloer die je gemakkelijk kunt leggen, het is relatief goedkoop en het is ook nog eens waterdicht. Dit is ook een fijne optie als je een nieuwe vloer nodig hebt. Het nadeel bij vinyl vloeren is ook dat ze lastig te verwijderen zijn. Ook zijn sommige vloeren van vinyl van slechte kwaliteit. Tot slot heb je nog pvc vloeren. Pvc vloeren zijn waterdicht, dus geschikt voor werkelijk iedere kamer in huis. Het is makkelijk te verwijderen en het is bovendien geschikt voor vloerverwarming. Een nadeel van pvc vloeren is dat ze relatief duur zijn, maar je kunt er wel lang mee doen want de vloeren zijn van goede kwaliteit.