Lees in deze tekst waarom je moet kiezen voor een afgelakte binnendeur. Een deur opknappen die afgehangen is, is een lastige klus en voor de specialist. Beter is om gelijk in de winkel te kiezen voor een afgelakte binnendeur.

Schuren, plamuren, en nog niet strak in de lak

Op deze manier kun je een afgehangen deur over schilderen: Al lijkt een deur nog zo glad en strak, de specialist oftewel de betere schilder, zal de deur plamuren. Een deur kan altijd nog strakker. Daarna volgt het schuren wat op een gegeven moment polijsten is, omdat er met enorm fijn schuurpapier gewerkt wordt. Daarna, als de ondergrond droog, vet- en stofvrij is, gaat de schilder de deur met de kwast, dus niet met een foam verfroller, lakken. Dit gebeurd meestal in twee lagen. Omdat dit zo’n specialisme is, is het beter om een afgelakte binnendeur te kopen. Op deze manier hoeft er geen schilder langs te komen. Niemand gaat dan bij je thuis aan de deur staan schuren, met alle overlast zoals stof en reuk als gevolg. Ongetwijfeld is het mogelijk om in de winkel direct de goede kleur uit te kiezen, wat meestal op muisgrijs uitkomt. Informeer in de winkel of je de deur kan laten spuiten. Liever dat soort werk in een spuitcabine dan in je huis of bedrijf.

Kies voor een afgelakte binnendeur

Dat spuiten heel strak werkt is niets nieuws. Auto’s, vliegtuigen, allen zitten strak in de lak zonder ‘een sinaasappel’ in de lak van de foam verfroller. Ook binnendeuren gaan al flink wat jaren in de spuitcabine. Wanneer de deur hier uit komt kan hij zo afgehangen worden. Hierbij moet je wel rekening houden dat de deur al op maat is gemaakt. Bedenk als de timmerman nog aan de deur moet schaven, dat dan op die plek de laklaag weg is. Koop dus niet alleen een afgelakte binnendeur maar ook een deur die al op maat is. Uiteindelijk is het beter om goed vooruit te denken met binnendeuren. Een binnendeur strak in de lak zetten is niet een klusje voor de beginnende doe-het-zelver maar een vak apart. Vooraf de deur op maat laten maken, dan in de spuitcabine voor grondverf en laklagen, en daarna afhangen is de oplossing. Het is in alle opzichten beter direct in de winkel te kiezen voor een op maat gemaakte afgelakte binnendeur.

Bron: deurenweb