Douche net even wat minder lang en hou het wat minder heet

Zo hoeft u niet altijd lang en heet te douchen en hoeft u ook niet te koukleumen als de kachel wat lager staat. U lost het eenvoudig op door een wat dikkere trui aan te trekken. Op uw energiekosten kunt u enorm besparen. Zoals vroeger de mensen in geiten wollen sokken bij de haard zaten die zelf werd gestookt zetten we nu de CV ketel extra hoog als de ijsman zich weer aankondigt in de winter. Een zelf gestookte haard of houtkachel gebruikte natuurlijk een stuk minder stookkosten dan de sterk motorisch aangestuurde CV die op aardgas werkt. De CV ketel hoeft niet op de hoogste stand om het warm te krijgen. Zorg ervoor dat de isolatie van uw woning op orde is. Ga daarbij na of er dubbel glas of enkel glas in uw woning zit en of de muren, daken en vloeren wel goed zijn geïsoleerd. Is dit niet het geval laat dit dan direct verhelpen. Op deze manier bonkt uw hart niet meer in uw keel als u uw energie jaarafrekening krijgt. Of ga voor back to basic met een houtkachel.

Huurkosten omlaag

Ook de huur kan enorm oplopen qua kosten. In de vrije sector wordt vaak een huur vanaf 800 euro per maand gevraagd. Natuurlijk kunt u met de huisbaas uitzoeken of de huurprijs niet te veel is gevraagd. Dit kan door middel van een puntensysteem waarop de woning op waarde wordt gecontroleerd. Is de woning heel oud of zijn er mankementen dan zou er een lagere huur gevraagd moeten worden. In de sociale sector zijn goedkope huurwoningen tussen de 300 en 700 euro per maand te vinden. Het grote voordeel is dat u bij sociale huurwoningen afhankelijk van het inkomen altijd wel in aanmerking komt voor huurtoeslag. Dit is wel 40% tot de helft van de totale maandhuur.

Niet te veel betalen voor zekerheid

Een woonverzekering, de naam zegt het al is puur zekerheid. Indien u uw waardevolle gadgets in het huis en uw sierlijke aspecten van uw woning goed wilt beschermen is een woonhuis of opstal verzekering zeker geen slecht idee. Een woonverzekering zorgt er voor dat er wordt uitgekeerd bij diefstal of schade aan de inboedel. U kunt een woonverzekering via overstappen.nl vergelijken. Een opstalverzekering zijn elementen in en om de woning zoals een haard, vloer of dak die zijn verzekerd tegen schade, inbraak en vernieling. Denk bijvoorbeeld aan brandschade. Niet iedere aanbieder biedt hoge premies aan voor deze verzekeringen. Kijk wel goed naar de premievoorwaarden. Zorg voor een goede dekking en zo laag mogelijke prijs. Ook uw inboedelverzekering kunt u via overstappen.nl vergelijken.

Goedkoper uit zijn wat betreft uw hypotheek

Ook op uw hypotheek kunt u flink besparen. Een van deze methode is de buit vervroegd af te lossen. Ook kan er tijdens de aflossingsvrije periode worden afgelost. Dit scheelt u heel wat hypotheek rente. Het enige addertje onder het gras is hierbij een eventuele renteboete die de bank in rekening kan brengen. Ga voor uzelf na of dit daadwerkelijk voordeliger voor u is. Ook kunt u een hypotheek oversluiten. Hierbij zet u uw hypotheek of het restant bedrag over naar een andere aanbieder. Ook dit kan u rente schelen in uw zakken.

Bellen en internetten

Kosten voor internetten en bellen zijn soms best duur. Als u weet dat we vroeger voor een kwartje per keer even een telefoontje konden plegen en internet nog lang niet in beeld was. Momenteel kunnen we niet meer zonder onze communicatiekanalen. Vaak bent u het meest voordelig uit met een internet, bel en tv pakket. Hoe meer u bij eenzelfde provider afneemt hoe meer korting u krijgt.