Een make-over van de woonkamer begint bij de kleur op de muren. Dit vormt de basis van de ruimte en is bepalend voor de sfeer die je creëert! Natuurlijk spelen meubels ook een grote rol, maar je verandert de complete ruimte als je een muur zwart verft bijvoorbeeld. Het heeft direct veel impact!

Welke volgorde werkt voor jou?

Doordat het de basis vormt van je woonkamer, is het wijsheid om hier de nodige aandacht aan te besteden. Je kunt dan op twee manieren te werk gaan, je gaat eerst met de muren aan de slag en bepaalt daarna je interieur of je hebt al een compleet interieur en zoekt daar de juiste muurverf bij. Aan jou de keuze!

Als je eerst voor de muurkleur bepaling kiest, ben je al eigenlijk richting aan het geven aan je nieuwe interieur. Niet elk interieur staat bij elke kleur muurverf!

Kleurbepaling

Als je de kleur gaat bepalen, dan zijn er een aantal elementen waar je rekening mee moet houden. Dat zijn smaak en de lichtval in de ruimte. Vooral lichtval in de ruimte is een belangrijke. Kijk goed hoe het licht in je woonkamer naar binnen schijnt. Is er een muur die nooit licht krijgt? Houd daar dan rekening mee als je de kleuren gaat uitkiezen. Je wilt waarschijnlijk voorkomen dat je in een donker hok terecht komt! Een muur die veel zonlicht vangt kan enorm veel kleuren hebben. Daar hoef je je dus minder druk om te maken.

Kijken en vergelijken

Een laatste stap is om te kijken of de verschillende kleuren bij elkaar passen. Hou ze letterlijk tegen elkaar aan en kijk hoe ze dan tot hun recht komen. Het kan best zijn dat sommige kleuren dan toch met elkaar vloeken! Mocht een kleur enorm vloeken, maar ben je er wel helemaal gek op, kijk dan of je die kleur in een andere ruimte kan gebruiken. De makkelijkste manier om de kijken en te vergelijken is bij verf online kopen. Online verf kopen is namelijk de meest makkelijke manier om verf uit te zoeken vanuit je luie stoel!