Momenteel is het even niet mogelijk om mooie verre reizen te maken. De zomerperiode was hierdoor behoorlijk anders. Veel mensen die gek zijn op reizen hebben dit het afgelopen half jaar moeten missen. Op social media deelden veel reisfanaten hun foto’s van voorgaande jaren, als herinnering aan de tijd waarin we nog onbezorgd op reis konden. Wil je iets meer blijvends doen met je mooiste reisfoto’s? Dan kun je er een muur mee behangen!

Jouw foto aan de muur

Als je regelmatig op vakantie gaat heb je ongetwijfeld een enorme berg aan foto’s die je van mooie highlights hebt gemaakt. In plaats van inplakken in een fotoboek, of op je computer laten staan, kun je er ook een fotobehang van laten maken. Het is hierbij belangrijk dat de foto van een zeer hoge kwaliteit is, zodat deze vergroot kan worden. Het zou natuurlijk jammer zijn als jouw mooie foto korrelig wordt zodra deze op behang is gedrukt. De foto moet minimaal 800 pixels per meter fotobehang bevatten. Wanneer je bijvoorbeeld een muur van 4 meter breed en 2 meter hoog wilt behangen heb je een foto nodig die minimaal 3200 x 1600 pixels bevat. Hoe beter de foto, hoe mooier het behang op de muur.

Geen eigen foto’s?

Als je niet over een goede camera beschikt en jouw reisfoto’s op je telefoon maakt is het nog steeds mogelijk om een aandenken aan je reis op de muur te plakken. Er zijn namelijk talloze hoge kwaliteit foto’s gemaakt van bijna alle denkbare reisbestemmingen ter wereld. Of je nu een wit strand met palmbomen in je slaapkamer wilt, of de verlichte skyline van New York in je kantoor: het is allemaal mogelijk. Je kunt dit behang online kopen bij verschillende webwinkels. Zonder dat je jouw eigen foto’s gebruikt kun je op deze manier toch in gedachten terug naar deze mooie reis.

Aanbrengen van fotobehang

Het aanbrengen van fotobehang is een precieze klus. Het is belangrijk dat de banen in precies de juiste volgorde op de juiste hoogte op de muur worden geplakt. Anders sluit de foto immers niet goed aan, wat jammer is van het effect. Als je het fotobehang mooi aanbrengt heb je echter een muur die je nergens anders ziet.