Als je als loodgieter werkt, moet je onder andere verschillende soorten loodgieter systemen installeren en herstellen zoals afval en water.

Lekken opsporen

Één van de belangrijkste redenen dat een loodgieter opgeroepen wordt door de eigenaar van een huis voor het opsporen van lekken is omdat hun waterfactuur opeens enorm gestegen is door een hoog getal op de teller. Op zoek gaan naar het lek kan een paar uur duren en er moeten waarschijnlijk gaten in de muren gemaakt worden om de pijpen en de buisleidingen te controleren. Als het kan, bel je de loodgieter best tijdens de werkuren omdat het duurder wordt als je belt na de uren, wat als een noodgeval gezien wordt.

Leidingen ontstoppen

Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat wasbakken verstoppen zoals haar, voedsel, vet, etc. en dat kan ervoor zorgen dat een loodgietersdienst gebeld moet worden als je het niet zelf kan ontstoppen. Als een loodgieter naar je huis komt, hebben ze speciale tools die ze kunnen gebruiken zoals loodgieter slangen en trekmachines. Deze machines zorgen ervoor dat het ontstoppen zo veel gemakkelijker en efficiënter wordt.

Vuil verwijderingen vervangen of herstellen

Na verloop van tijd verslijten vuil verwijderingen omdat ze de hele tijd gebruikt worden en vervangen moeten worden. Een huiseigenaar kan dan een loodgieter bellen om een nieuwe te installeren. Ze kunnen ook gebeld worden om beschadigde delen van de vuil verwijdering te herstellen in plaats van het te vervangen. Als ze een beschadigde vuil verwijdering herstellen, vervangen ze vaak de buisleidingen en kapotte delen.

Waterboilers vervangen

Dit is één van de meest voorkomende vragen tijdens een noodoproep. Waterboilers vervangen kan twee tot drie uur duren. Ja, een huiseigenaar kan een waterboiler vervangen maar het wordt aangeraden om dit te laten doen door een professionele loodgieter omdat de waterboiler moet voldoen aan de lokale bouwcodes.

Buizen omleiden

Als je oude lekkende buizen hebt of je huis aan het renoveren bent, kan een professionele loodgieter komen om de buizen opnieuw te installeren of om te leiden. Hierbij wordt de configuratie van de buizen veranderd zodat ze passen bij het nieuwe ontwerp van de nieuwe keuken of badkamer. Het wordt ook gedaan om beschadigde of lekkende buizen af te sluiten.

Loodgieters doen ook preventieve inspecties van het loodgieterssysteem om elk probleem in de toekomst te helpen voorkomen, vaak als een huis verkocht wordt of gekocht wordt. Ze doen een visuele controle op alle afsluitingen en buizen, testen de doorloop van de afvoerpijpen en checken de kranen op een lek.

Voor een betrouwbaar Loodgieter in Utrecht-Leidsche Rijn, bezoek onze website!