Er worden vaak twee verschillende deuren in een woning gebruikt. Eentje daarvan noemen we een stompe deur en de andere variant wordt een opdek deur gemaakt. Het is belangrijk om te noteren dat een stompe deur vaak in het verleden meer gebruikt werd als binnendeur daarentegen we deze steeds meer tegenkomen als buitendeur. In deze tekst gaan we kijken wat deze twee verschillende deuren precies zijn en waarom een opdekdeur met glas een ideale toevoeging is aan een woning waarin verschillende interieurs terug kunnen komen.

Wat is het verschil tussen een opdek deur en een stompe deur?

Het verschil tussen de deuren zit hem vooral in de manier waarop de deur dicht gaat. Bij een stompe deur is dit namelijk geheel afsluitend. Hij valt in het kozijn en er is geen ruimte aan de voor- of achterkant van de deur. Deze deur wordt dan ook vooral gebruikt als buitendeur omdat de deur goed afgesloten kan worden, maar ook zodat er minder geïsoleerd hoeft te worden in een woning. Binnen wordt daarentegen vaker gebruik gemaakt van een opdek deur. Een opdek deur valt namelijk niet geheel in het kozijn, maar steekt aan een kant een stukje uit. Dat kan zowel de voorkant als de achterkant van de deur zijn. Wanneer je kijkt naar een opdek deur, zie je vaak aan de binnenkant van de deur dat deze precies in het kozijn valt, maar dat de deur aan de andere kant een stukje naar voren uitsteekt en over het kozijn heen valt. Dat is ook een manier om beter af te kunnen sluiten, maar ook zodat er beter geïsoleerd kan worden tussen verschillende ruimtes. Een opdek deur is daarnaast ook een goede manier om een interieur terug te laten komen. Bijvoorbeeld met een opdekdeur met glas.

Een opdekdeur met glas aanschaffen

Een opdekdeur met glas kan namelijk verschillende effecten hebben. Allereerst kan het zo zijn dat de deur zorgt voor een industriële sfeer. Dit zie je bijvoorbeeld bij een deur waar glas in verwerkt zit met staal. Een stalen omlijsting waar verschillende ruitjes in gebruikt worden geeft niet alleen een industrieel gevoel, maar kan ook zeker zorgen voor een modern gevoel in de woning. Zoals je al merkt kun je dus een hoop kanten op wanneer je kiest voor een opdekdeur waar glas in verwerkt zit. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een klassieke deur te nemen. Dit doe je door te kiezen voor glas in lood of iets wat er op lijkt. Glas is lood is de perfecte manier om een opdekdeur met glas toe te voegen aan een woning wanneer je graag wil gaan voor een klassiek interieur. Je kunt dus echt alle kanten op.