Tuinplanten

Een tuin met tuinplanten altijd iets te bloeien in je tuin. Op plantengrow.nl vindt je veel informatie over tuinplanten.
Je kunt er voor zorgen dat je het hele jaar iets hebt bloeien in je tuin.
Tuinieren kan moeilijk lijken, tuinplanten die te veel in de zon staan of juist niet. Of tuinplanten die teveel bewatering krijgen of juist te droog staan. Ook kunnen ze worden belaagd door insecten of ziekten.
Een plant kan soms te groot of te klein zijn voor de plek die hij inneemt.
En nog meer situaties waar je rekening mee moet houden.
Planten die bezwijken door honden of kinderen die wild rondrennen. Kortom, er zijn veel situaties die kunnen gebeuren en uw planten uit te dagen, maar u kunt uw tuinleven een stuk eenvoudiger maken door eenvoudig de tuinplant te kiezen voor die plek in uw tuin.

De beste plek voor de juiste plant.

De hele opzet achter de beste plek voor de juiste plant, is dat als je planten kiest die goed geschikt zijn voor de plaats waar ze worden geplant, ze goed zullen presteren met beperkte extra verzorging.
Planten die goed geschikt zijn voor hun plek zullen zich snel vestigen, ze zullen een gezond wortelstelsel hebben en gezondere planten zijn. Gezonde planten zullen veel beter uitgerust zijn om problemen te weerstaan dan degenen die worstelen met een omgeving.
Gezonde planten die in ideale leef omstandigheden groeien, zullen minder snel aangetast worden door ziekte. Ook zullen gezonde tuinplanten minder snel worden aangetast door insecten. Als een paar insecten op gezonde planten kauwen, zullen de planten de schade zelf te boven groeien en zullen ze blijven bloeien en groeien. Ongezonde planten hebben minder energie om de aangevreten delen te boven te komen.
Planten zijn net als mensen, elke plant heeft zo zijn eigen persoonlijkheid. Sommige zijn behoorlijk opvallend, terwijl anderen bescheiden en betrouwbaar zijn.
Voor tuiniers is het leren kennen van de verschillende persoonlijkheden van de planten die ze kweken het halve plezier.
Onze planten komen rechtstreeks van de kweker en we letten nauwkeurig op verschillende zaken die belangrijk zijn voor de kwaliteit van de planten.
Dit zijn bijvoorbeeld:

De kwaliteit van de tuinplanten in het algemeen.

Hoe de kwaliteit van de plant is, kun je vaak aflezen aan de bladeren.
Ziekte of te weinig voedingsstoffen is gemakkelijk af te lezen aan de plant. Hierdoor zijn de bladeren verwelkt of ze hangen slap.
Als een plant last heeft van insecten of ziektes kun je dat ook goed herkennen aan de bladeren. Gaten in de bladeren of vervorming, zwarte vlekken dat zijn tekenen dat de plant een ziekte heeft ook insecten onder zijn bladeren tonen aan dat de plant niet gezond is.
Je kunt ook zien aan de plant of deze goed is opgegroeid. Dit kun je herkennen aan een goed takken gestel.
Als de plant stevig goed vertakte is kun je zeggen dat de plant goed is opgekweekt.
Ook de stam heeft invloed op de kwaliteit van de plant. Beschadigde stammen kunnen vorstschade oplopen.
Wortels bij de plant zijn belangrijk. Het gunstigste is bij aankoop dat de wortels uit de afwateringsopeningen tevoorschijn komen. Maar ook niet te veel, zodat ze beschadigen bij het uit de pot halen.
Ook planten met een gaas lap, dus planten zonder pot die moeten stevig aanvoelen. Als dit niet het geval is dan zijn vaak veel haarwortels gebroken. Hierdoor kan de wateropname te weinig zijn geweest waardoor de een langere herstel periode nodig heeft.